lepjunk.hu

Fórum

#293. Béresné Cséffai Viktória: Alanyi jogú ápolási díj - 2016-03-31 20:30:04 - Válasz erre...
Szép napot mindenkinek! Szeretnék érdeklődni, hogy van e olyan akinek alanyi jogú alap ápolási díj miatti pere volt? Röviden: 15,5 éves autista fiam után igényeltem, szegregált oktatásban részesül 6 éves kora óta. Tavaly nyáron az indokolta az igénylést, hogy nem hagyható egyedül nyárra és nem tudtam megoldani csak úgy ha a munkahelyemet feladtam. Kiküldtek egy "szakértőt" aki egy családgondozó volt és kb. fél percre látta a fiamat. A "szakvéleményében" leírta, hogy milyen problémák vannak, (pl. hogy nem lehet egyedül hagyni, mert elcsavaroghat (mondjuk azt már nem írta oda, hogy volt rá példa!!!!) a lényeg, hogy az ő véleménye a szak szót itt nem tartom indokoltnak nem kaptuk meg. II. fokon sem, mert azt írták, hogy ők nem vizsgálhatják a vélemény megalapozottságát. A lényeg májusban per lesz a II. fokú kormányhivatali szerv ellen. Azért érdeklődőm, hogy mire számíthatok? Az Autisták Országos Szövetségének ügyvédje szerint a bíróság csak egy úgymond ajánlást fog adni a hivatalnak, hogy hogyan kellett volna döntenie, de azt annak nem kell betartania. Létezhet ez? Köszönöm a válaszokat!

#267. Kovács Lászlóné: Fogszabályzás - 2013-05-01 06:46:41 - Válasz erre...

Autista kisfiamnak fogszabályzóra van szüksége.

Szeretném kérni,hogy írjanak már azok a családok nekem,akiknek szintén szükséges volt a fogszabályzó,és kértek támogatást rá,hogy honnan kérték? Mivel egyedül nevelem a gyerekeimet,nincs igazán keret rá. Szeretnék támogatást kérni. Az OEP-ről hallottam,hogy ott lehet méltányossági támogatást kérni. Ha van bárkinek bármilyen ötlete ez ügyben,kérem írjon nekem.

Nagyon fontos lenne a fogszabályzó,mert már csak oldalt tudunk harapni ,elöl már nem funkcionálnak a fogacskák.

Email címem: icuka.kovacsne@gmail.com

Köszönöm! :)#266. Kocsis Alajos: fejlesztés - 2013-03-27 08:22:16 - Válasz erre...

Ismét egy e-mailen érkezett javaslat:

"Mahunka Péternek szeretnék üzenni a fórum rovatban közzétett segítségkéréssel kapcsolatban.

Debrecenben a Bethlen utcán (OTI) van autista ambulancia, ahol fejlesztés is zajlik, Váradi Gizellát kellene megkeresni.

Emellett az Ibolya utcán korai fejlesztés van, legalábbis néhány éve még működött. Itt Dókáné Nagy Ildikó nevét említeném, de nem biztos, hogy Ő ott dolgozik még.

Óvodai csoport pedig a Kemény Zsigmond úti óvodában van, ahol szintén van külön fejlesztés. Ezt az óvodát kifejezetten tudom ajánlani, az ott dolgozó óvónők nagyon készségesek, gyermekszeretőek.

Üdvözlettel: Erdei Erika"


Ez a hozzászólás válasz erre: #259
#265. Kocsis Alajos: fejlesztés - 2013-03-26 19:53:24 - Válasz erre...

Újabb javaslat érkezett Péteréknek:

"Kvasztáné Tirpák Éva vagyok 21 éves autista nagyfiú édesanyaja.

Mahunka Péteréknek üzenem, hogy a lovaglást meg lehetne próbálni Zsófival. Zoli fiamnak nagyon sokat segített a mindennapi élet dolgaiban.

Üdvözlettel: Kvasztáné Tirpák Éva"


Ez a hozzászólás válasz erre: #259
#264. Kocsis Alajos: fejlesztés - 2013-03-26 12:10:44 - Válasz erre...

Kedves Péter! Egy szakembertől érkezett:

"Kedves Alajos!

17 éve autista kisgyermekekkel foglalkozó gyógypedagógusként szívesen osztanék meg néhány hasznos információt Péterékkel, akár betekinthetnek foglalkozásba is, hiszen nálunk Nyíregyházán 13 éve működik a többségi óvodában lévő speciális, 8 fős autista csoportunk. Autizmus-specifikus környezetben, vizuális megsegítéssel (képes kártyarendszer)dolgozunk.

Jelezzenek vissza ezen az e-mail címen, ha aktuális még a dolog"

(Az e-mail címet érdeklődés esetén kérésére továbbítom - Alajos)


Ez a hozzászólás válasz erre: #259
#263. Kocsis Alajos: fejlesztés - 2013-03-26 12:08:50 - Válasz erre...

Ismét egy segítség, talán hasznos:

"Sajnos, csak egy pedagógust ismerek Debrecenben, Béres Máriát, aki Montessori módszerrel dolgozik, de nem tudok arról, hogy maszek tanítványokat is vállal.

Itt a honlapja: http://beresm-montessori.com/, de You Tube-on is van számos videója."


Ez a hozzászólás válasz erre: #259
#262. Kocsis Alajos: fejlesztés - 2013-03-26 08:07:37 - Válasz erre...

Szülőtártól érkezett:

"Kedves Alajos!

Ezekre az esetekre hoztuk létre a mentorhálózatot.. Én is autimentor vagyok, kérem továbbítsa a szülőnek az elérhetőségemet, hogy fel tudjam venni vele a kapcsolatot. Köszönöm szépen!

Edi"

Kérem Pétert, jelentkezzen e-mail címem-en!

Alajos


Ez a hozzászólás válasz erre: #261
#260. Kocsis Alajos: fejlesztés - 2013-03-25 20:21:31 - Válasz erre...

Kedves Péter!

Meg kellene várni a Vadaskert javaslatát. Ha az nem volna kivitelezhető bármilyen oknál fogva, csak akkor keressünk más megoldást. Addig is ezen az oldalon található linkek (lásd a menüt) alapján is lehet előzetesen tájékozódni. Érdemes még a(jobboldalon található) Keresésbe beírni, hogy "fejlesztés" vagy "szülőszemmel". Sok hasznos írást talál, amelyek segíthetnek a továbbiakban.

Sok sikert és bármikor szívesen állok rendelkezésére, írjon akár e-mailt is (a lap alján található a címem). Üdvözli: Alajos


Ez a hozzászólás válasz erre: #259
#259. Mahunka Péter: fejlesztés - 2013-03-15 10:25:04 - Válasz erre...
Kedves Fórumtársak Debrecenben élünk 3,5 éves autistaként (pervazív zavar) diagnosztizált Zsófi nevű gyermekünkkel, aki szerencsére fizikálisan remek állapotban van, ugyanakkor beszélni csak ritkán, pár szó kimondásával hajlandó/ vagy képes. Miután végigkínoztuk a gyereket az összes itteni orvoson/pszichiáteren/pszichológuson, teszteken és egyéb vizsgálatokon, kaptuk a fenti diagnózist, azzal hogy fejlesszük a gyereket. Na de hogyan? A gyerekkel jelenleg heti egy órában foglalkozik egy autista fejlesztő, akit szeret a gyerek, 1 éve szenzomotoros tornát csinálunk vele, 3 hónapja vízi tornára (HRG)járunk. Felvettük a kapcsolatot Dr. Gádoros Júliával (Vadaskert), de vele még nem találkoztunk. Kérdésem az lenne, hogy véleményetek szerint merre induljunk tovább Zsófi fejlesztése ügyében, van e olyan személy vagy szervezet lehetőleg Debrecenhez közel akivel érdemes lenne ez ügyben beszélni, vagy a tanácsát kérni. Előre is köszönöm a segítségetek, üdv :Mahunka Péter

#257. Sárkány Hajnalka: Hozzászólás ÁLMOSanya - 2012-07-05 17:08:03 - Válasz erre...

Kedves Andi! Én Hajni vagyok Dunaújvárosból.Nálunk is voltak hasonló problémák, bár az agresszió nem volt ilyen erős de én mások tanácsa ellenére gyerekpszihiáterhez fordultam.Mi már évek óta Rispeldal szirupot adunk a Danikámnak , azóta rendeződött az alvási ciklusa és az agresszió is csökkent.Együttérzek veled és sok türelmet kívánok! Hajni Dunaújvárosból.


Ez a hozzászólás válasz erre: #254
Bejelentkezés
 

Keresés