lepjunk.hu

Előadás

Előadás a HANDLE® programról először Magyarországon (angol nyelven!).

Időpont: 2012. július 17. 18.00-tól 20.00 óráig

Jelentkezés: info@kapcsolatifejlesztes.hu e-mail címen

Az e-mailbe kérjük, írja a következőket: HANDLE, továbbá adja meg a résztvevők számát!

(A helyszínről e-mailben a szervezők küldenek értesítést.)

További információk a HANDLE programról lentebb olvasható:


Judith Bluestone (Rabinovich) 11 évnyi akadémiai tanulmány, több mint 35 év szakmai tapasztalat, folyamatos továbbképzések, és egy egész életen át tartó személyes kísérletezés - melynek köszönhetően legyőzte saját súlyos idegrendszeri fejlődési eltéréseit - alapján dolgozta ki saját megközelítését.

Judith idegrendszeri fejlődési eltérésekkel született egy méhen belüli súlyos mérgezés következtében. Születésekor még nem használták a jelenleg oly divatos címkéket az eltérő fejlődés megnevezésére. Családja megengedte számára, hogy az átlagostól eltérő viselkedésjegyeket mutasson, melyek megvédték őt attól, hogy a nehézségek tovább erősödjenek és hozzájárultak ahhoz, hogy fejlődni tudjon. Nehézségei között voltak: a szenzoros feldolgozás nehézségei, autizmus, figyelemzavar, kényszerbetegség, siketség (egy ideig).

A HANDLE sok más tudomány és terápia szemléletét foglalja magában. Figyelmen kívül hagyja azokat, melyek kevésbé hatékonyak, illetve nem egyeznek a HANDLE alapelveivel. Integrált megközelítést biztosít az idegi fejlődés alapvető rendszereinek erősítéséhez, fejlesztéséhez, melyek a szociális és elméleti tanulási folyamatokat segítik. Ezek mellett központi eleme a személyes motiváció szemlélete, valamint az egyén illetve a család öngyógyításának erősítése.

A HANDLE módszer által tükrözött néhány elmélet és gyakorlati alkalmazás:

Számos más nézet, mint pl.:

A HANDLE program jelentős eredményeket ért már el a különféle etnikai és kulturális háttérrel rendelkező sajátos nevelési igényű népesség körében. Azok a személyek, akiknek a problémái a fejlődés menetében történő eltérés hatására alakulnak ki, valamint azok, akik nehézségei egyértelműen traumára vezethetők vissza, személyre szabott HANDLE program keretében kapnak segítséget. A HANDLE program az adott személy testének, tudatának, környezetének kölcsönösen egymásra ható rendszereivel dolgozik, a fejlődési sorrendiséget követi. Ezért az minden korosztály számára megfelelő. Senki nem túl idős a HANDLE programhoz.

A HANDLE programmal hatékonyan segíthető számos diagnózis közül néhány:

Ezeken felül, a HANDLE egyre inkább az élen jár az olyan zavarok és szindrómák megértésében, kezelésében, mint a cerebrális parézis, CHARGE szindróma, cerebrális ataxia, Corpus callosum agenesia és számos más központi idegrendszeri, valamint vegetatív idegrendszeri problémák.

A módszer technikái szinte minden esetben otthon illetve óvodai/iskolai környezetben gyakorolhatóak.  Ezért szorgalmazzuk azt, hogy az egyes tevékenységek kis mennyiségben gyakorolva a napi rutin részévé váljanak. Így a megerősített szervezési mintákat az egyén hatékonyan tudja használni a környezetében. Amennyiben szükséges, javaslunk a környezet megfelelő átalakítását.

Az ajánlott tevékenységek egyszerűen végrehajthatóak, szinte bármilyen segédeszköz használata nélkül. Mindegyik gyakorlat az adott személy egyedi igényeihez igazodik. A legtöbbet ajánlott tevékenységek közül néhány:

A terápiák időtartama megközelítőleg fél óra, lehetőség szerint szétosztva a teljes napra.


További információ angolul és németül:

Jana és Paul Baptie

00420 607 600 341 (vezetékes)

00420 558 694 017 (mobil)

handle@email.cz

További információk a HANDLE Intézet honlapján: www.handle.org


2012-06-15 00:00:00
Vissza
Bejelentkezés
 

Keresés