lepjunk.hu

2011.

Konferenciák - Koncertek - Színház és más...


Januárban

2011. január 6. SZÜLŐFÓRUM

2011. január 14–15. Conference on Cognitive Development

2011. január 20. Szülőfórum sorozat első rendezvénye Budapesten az Aura Autistákat Támogató Közhasznú Egyesület szervezésében. A témája: Fókuszban a testvérek egy terápiás csoport tapasztalatai: Mit tehetünk gyermekünk harmonikus személyiségfejlődése érdekében, ha autista a testvére? Gyakorlati tanácsok a kezdetektől serdülőkorig. Előadó: Labancz Dániel - pszichológus, outdoor-tréner

2011. január 22. du. 5 - 7-ig Jótékonysági koncert - Budapest - Bálint ház

Februárban

2011. február 3. SZÜLŐFÓRUM

2011. február 5.-én, szombaton 10.00 -  16.00 óra között Színeskotta nap

2011. február 19-én szombaton 19 órakor - Világablak - MÁsSZÍNHÁZ

Márciusban

2011. március 3. SZÜLŐFÓRUM

2011. március 26-27. és április 9-10. / 32 óra / BHRG Szabadegyetem előadássorozat. Témája: Az autizmus spektrumzavarral kapcsolatos általános, korszerű ismeretek átadása szakembereknek és szülőknek.

Áprilisban

2011. április 02. szombat, 10 – 13 óra között Séta az autizmusért. Az „Autizmus Világnapja”alkalmából Séta az autizmusért címmel Budapesten a Vigadó tér - Dunakorzó - Roosevelt tér - Kossuth tér útvonalon a Nemzetközi Cseperedő Alapítvány kezdeményezésével, az Autisták Országos Szövetsége (AOSZ) támogatásával Budapest is csatlakozik a világ számos városában zajló figyelemfelhívó programokhoz.

2011. április 27-én Az Autisták Országos Szövetsége, az Aura Autistákat Támogató Közhasznú Egyesület, a Flóra Alapítvány, és a Mosoly Otthon Alapítvány Közép-magyarországi Autista Fórum (KAF) egészségügyi kiadványának és Támogatott Életvitel Modell Autistáknak (TÉMA) elnevezésű programjának bemutatása a Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központjában Budapesten. Témák:
az autizmussal élő emberek egészségügyi ellátása, az autizmussal élő emberek támogatott lakhatása ill. az AURA egyesület ajánlása: Támogatott Életvitel Modell Autistáknak (TÉMA)

Májusi hír:

Az Interaktív Oktatási Alapítvány (INOKA) számítástechnikai foglalkozásokat szervez autista fiatalok számára.

2011. május 4. Meghívó MFPI-be - Szaktanácsadói előadás

2011. május 6. Meghívó Győrből - konferenciára - 2011. május 6-án de. 10 órai kezdettel a Radó Tibor Általános Iskola és Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Autizmussal élő gyermekeket fejlesztő csoportjai 20 éves fennállásuk alkalmából konferenciát rendeznek Győrben a József Attila Művelődési Házban (Szabadhegy, Móra tér 1.)

2011. május 25-én Szakmai délután az Újpesti Speciális Általános Iskola és EGYMI-ben

2011. május 28-án 10 órától Dr. Natasha Campbell-McBride előadást tartott Budapesten az emésztés és a pszichológiai tünetek (pl. figyelemzavar, hiperaktivitás, autizmus, depresszió, skizofrénia) összefüggéseiről és azok gyógyításáról. A Reneszánsz kiadó gondozásában, magyar nyelven is megjelenik Dr. Natasha Campbell-McBride könyve: A GAP-Szindróma.

Június - Július

2011. június 2-tól kiállítás autista és kortárs képzőművészek alkotásaiból Privát labirintusok címmel nyílt kiállítás autista és kortárs képzőművészek alkotásaiból. A Mosoly Otthon Alapítvány (MOHA) szervezésében létrejött rendezvény 2011. június 3. és szeptember 18. között látható Budapesten a Magyar Nemzeti Galériában. A kiállítás tizenöt autizmussal élő fiatal és kilenc kortárs képzőművész anyagát mutatta be.

2011. június 15-én 17 órakor a Magyar Nemzeti Galéria B épület, előadóteremben a "Privát labirintusok"c. kiállítás kapcsán szabadegyetemi előadásra került sor. Dr. Simó Judit gyermekpszichiáter és Szilvásy Zsuzsa, az Autisták Országos Szövetségének elnöke tartott előadást "Mindent, amit tudni akartál az autizmusról" címmel. Az előadás előtt 16 órától tárlatvezetést tartottak a kiállítás kurártorai: Tarr Hajnalka képzőművész és Százados László művészettörténész.

2011. június 17-én Jótékonysági koncert Szegeden

2011. június 23-án Gyógypedagógia – Igény és lehetőség címmel MAGYE XXXIX. Országos Szakmai Konferenciája.a SOTE Nagyvárad téri elméleti tömb Díszteremében (1085 Budapest, Nagyvárad tér 4. Programból: Az értelmi fogyatékosságok - okok és megelőzhetőségük Prof. Dr. Czeizel Endre – orvosgenetikus - Egyre kisebb születési súly, növekvő kihívások Dr Nobilis András  - A fejlődésneurológia és a gyógypedagógia Prof. Dr. Katona Ferenc - Dr. Berényi Marianne - Korai fejlesztés és a 'fejlesztés-divat' Prof. Dr. Csépe Valéria - A felnőttkori kommunikációs funkciózavarok rehabilitációja foniátriai és logopédiai szempontból Prof. Dr. Hacki Tamás – Regensburg, Dr. Mészáros Krisztina PhD - Team munka az orvosi rehabilitációban Dr. Kullmann Lajos  - A hazai gyógypedagógus-képzés a XXI. század Európájában Mesterházi Zsuzsa - Szabó Ákosné - Papp Gabriella

2011. július 30-án Béres Mária debreceni pedagógus ismét megszervezte az autista és down-gyermekeket nevelő szülők balatonszárszói találkozóját. A rendezvényt az Autisták Országos Szövetsége (AOSZ) anyagilag támogatta.

2011. június 30-a és július 3-a között I. Magyar Világtalálkozó – Balatonlellén

2011. julius 11-15. Nyári tábor Törökbálinton

Augusztusban

2011. augusztus 1-5. Bentlakásos nyári tábor Budapesten

2011. augusztus 27-én az Autisták Országos Szövetsége (AOSZ) rendkívüli közgyűlést tart, melyen egyetlen napirendi pont a szövetség által alapítani kívánt kft. létrehozása.

Szeptemberben

2011. szeptember 24. MiTiŐk Konferencia. A MiTiŐk Szülők Érdekvédelmi Egyesülete az Autistákért konferenciája Budapesten a Vadaskert Alapítvány konferenciatermében „Jelenünk és jövőnk” címmel. A konferenciára szervezetek és intézmények korlátozott számban kaptak meghívót.

2011. szeptember 30. (péntek) ADHD konferencia Budapesten Az ADHD-Magyarország az ADHD Európai tudatosság hete alkalmából szokásos konferenciáját Immár hatodik alkalommal rendezi meg „ADHD EGY ÉLETEN ÁT  – „AJÁNDÉK VAGY ÁTOK” címmel a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán, Budapesten (1123 Budapest, Alkotás u. 44.)

2011. szeptember 30-án Mosonmagyaróváron egésznapos rendezvény. Az „ELFOGADÁS NAPJA”! Mosonmagyaróváron hetedik alkalommal a Flesch Károly Kulturális Központban. Mottójuk: „Az elfogadást is tanulni kell”, Az egész napos rendezvény célja változatlan: bemutatni a segítséggel élő – mozgás-, hallás-, látássérült, és az értelmileg akadályozott emberek életét, nehézségeit, örömeit, átéreztetni, hogy segíteni, együtt lenni jó!

Októberben

2011. október. 17. 20 órakor Esőember a Belvárosi Színház műsorán

2011. október 21. - november 13. Az Értük-Velük Egyesület és a Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő Speciális Szakiskola hat iskolát összefogó szervezésében sajátos nevelési igényű gyermekek művészeti kiállítást rendezett. Az kiállítók között autista gyermekek munkái is láthatók .Helyszín a Magyar Természettudományi Múzeum (1083 Budapest, Ludovika tér 2-6.) volt. A rendezvény védnökei KOCSIS MÁTÉ Józsefváros Polgármestere és PÖLÖSKEI GÁBORNÉ Fővárosi Önkormányzat Főosztályvezető

2011. október. 24. 20 órakor Esőember a Belvárosi Színház műsorán

2011. október 28-29. Autizmus és Szexualitás (tréning szülőknek)

2011. október 29. PKU sütő-főző tanfolyam

2011. október 30. Egy MTI hír: Kiemelt cél az autisták segítése. A napokban köt szerződést az autisták gondozását, foglalkoztatását végző lakóotthonokkal a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi). A pályázati pénz összege 2011-re több mint 12 millió forint.
A szociális államtitkárság a közleményében azt írta, kiemelt céljának tekinti, hogy az autisták és hozzátartozóik megkapják az életvitelükhöz szükséges segítséget. Közölték azt is: a Nefmi tervei szerint a 2012-es költségvetésben az autisták bentlakásos intézményeinek normatíváját 100 ezer forinttal emelik, ezenkívül a büdzsé tervezetében a költségvetési soron a tárca külön elkülönített 100 millió forintot, hogy akár a nappali gondozó, akár pedig a bentlakásos intézményeket támogassa.
A minisztérium az Új Széchenyi-terv keretében olyan, uniós pályázati támogatásokat is tervez csaknem egymilliárd forint értékben, amelyek célja egyebek között az infrastrukturális feltételek javítása az autisták foglalkoztatását és rehabilitációját biztosító szervezeteknél. Mint írták, a cél az, hogy javuljon a képzések és a foglalkoztatások minősége, megújulhasson a képzés szerkezete, hatékonyabbá téve az ellátottak társadalmi és munkaerő-piaci integrációját, foglalkoztatásának lehetőségeit.
Fontos cél az autisták gondozását, foglalkoztatását végző majorságok (lakóotthonok) eszközbeszerzésének támogatása is. A majorságokon belül olyan beruházásokat akarnak megvalósítani, melyek lehetővé teszik a foglalkoztatás minőségének javítását, hozzájárulnak a biztonságos működtetéshez és a hosszú távú fenntarthatósághoz.

Novemberben

2011. november 4. Autista Segítő Központ 10. születésnapja Gyöngyösön

2011. november 11. Autizmusfórum „Asperger-Syndrom“ címmel

2011. november 13. Budapesten - Jótékonysági koncert

2011. november 19. (szombat) X. Autizmus Nap

2011. november 25-én (pénteken) Szuperérzékeny vagyok? - könyvbemutató

2011. november 26-án (szombaton) Nyílt nap Tordason

2011. november 29. 19 órakor Nemsenkilény Radnóti Színház Budapest

2011. november 30. Az Álomépítők Csepelen felnőtt autista foglalkoztatót építettek a csepeli Nyitott Kapuk program keretében Varga Erika érintett szülő kitartó munkája, fáradozása eredményeként. A helyi önkormányzat fedezi a bér-, és egyéb költségeket. 2011. december 1-én 22.10-kor a Viasat3-on a beruházás története bemutatásra kerül.

Decemberben

2011. december 1-én (csütörtökön) Szuperérzékeny vagyok? - könyvbemutató

2011. december 8-án és 9-én 1500 fogyatékos ember 1500 szelet kenyeret postáz az Országgyűlésnek. A kenyérszeletek házikót formáznak, az életet és a közösséget jelképezik. A 62 szervezetet tömörítő, mintegy 2500 fogyatékos embert képviselő Céhálózat célja, hogy felhívja a döntéshozók figyelmét arra, hogy a fogyatékos személyek emberhez méltó szociális ellátása és fejlesztése végveszélybe került.

2011. december 9-én, Elindult a Rotary Club Mosonmagyaróvár "AUTISTA-HÁZ PROJEKT 2012”. Az újonnan kialakítandó Autista-Ház az iskolarendszerből kikerülő autista fiatalok foglalkoztatására készül. A Kistérségi Társulás másfél millió forinttal, a Reménység alapítvány szintén másfél millió forinttal támogatja az átalakítást, és a megfelelő nappali intézmény megvalósítását. A fennmaradó /kb. 3-3,5 millió forint összeget a ROTARY CLUB MOSONMAGYARÓVÁR biztosítja.

2011. december 10-én Ghymes koncert az autistákért

2011. december 16. 19 órakor Nemsenkilény Radnóti Színház Budapest


2012-01-09 00:00:00
Vissza
Bejelentkezés
 

Keresés