lepjunk.hu

Az autizmus kórkép gazdaságszociológiai szempontból

Az autizmus kórkép gazdaságszociológiai szempontból

Szülőtársunkkal, Páll Anitával úgy 2007. táján találkoztam először, persze csak virtuálisan. Jómagam az – akkor még – Autisták Érdekvédelmi Egyesülete honlapja Fórum rovatának moderátora, adminisztrátoraként tevékenykedtem. Hamarosan e-mail levelezés alakult ki kettőnk között, aminek köszönhetően az a megtiszteltetés ért, hogy 2008. novemberében segíthettem első házi dolgozatának (Tanulás és kutatás módszertan 1/2 ill. 2/2 ) elkészítésében. Anita akkor a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kar Kereskedelem- Marketing I. évfolyamának hallgatója volt, és nagy akarattal, de olykor mégis kétségekkel telve készült a vizsgáira. A Fórumra küldött hozzászólásiból és hozzám írt leveleiből ítélve biztos voltam benne, hogy – a sok elbizonytalanodást követően, nagy áldozatok árán is, de – megszerzi az általa annyira óhajtott diplomát.

És láss csodát!

2010. decemberében alábbi sorok érkeztek többek között hozzám is:


„Végzős egyetemista lettem hát... Gondoltátok volna??? „
Bocsi, ha dicsekvésnek tűnik... Nem az, én csak egyszerűen boldog vagyok, hogy eljutottam idáig, és boldogságomat szeretném megosztani veletek!!!”

Együtt örültünk. Igen, én megmondtam, és mindig biztattam, nagyon szorítottam, és mai napig drukkolok Anitának, hogy sikerüljön, végre kezében tarthassa a megálmodott, megérdemelt dokumentumot.

Itt szeretném megköszönni elsősorban Anitának, hogy szakdolgozatainak témájául immár másodszor (talán nem utoljára?) az autizmust választotta. A közgazdaságtan kívülálló számára száraznak tűnő adatai mögött nem mindennapi emberi sorsok, küzdelmek húzódnak meg.

Másodsorban ugyancsak köszönet illeti mindazon szülőtársakat, barátokat, akik a szakdolgozatok kérdőíveinek kitöltésével és visszaküldésével segítették őt, hogy végzős egyetemista és a Valéta szalag büszke tulajdonosa legyen.

A Valéta szalag

Sok sikert és sok-sok erőt, kitartást és boldogságot kívánok Anitának a jövőt illetően is.

Alajos


Alábbi linkre kattintva tanulmányainak egy bennünket is érintő, második mérföldkövét olvashatják PDF formátumban:

Az autizmus kórkép gazdaságszociológiai szempontból

(A tanulmányt a szerző engedélyével teszem közzé. - K. A.)


2011-04-13 00:00:00
Vissza
Bejelentkezés
 

Keresés