lepjunk.hu

Falus András

Falus András immunológus, akadémikus, egyetemi tanár 1947-ben született Budapesten.


Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen (ELTE) szerzett biológusi diplomát, ezután az ELTE összehasonlító élettani tanszékén kezdett dolgozni.

Néhány évvel később az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet immunbiológiai osztályán folytatta kutatásait.

1994-től a Semmelweis Egyetem Genetikai, Sejt- és Immunbiológiai Intézetének igazgatója.

Szakterülete az immunológia és a teljes örökítőanyag szerkezetével foglalkozó genomika kapcsolata. Kezdeményezője a Magyar Tudományos Akadémia honlapjáról (http://tinyurl.com/biosegedkonyv) letölthető középiskolai biológiai segédkönyvnek.

Az immunológia, a hisztaminbiológia, a molekuláris genetika terén végzett több évtizedes, határainkon túl is nagyra becsült tudományos, kutatói munkásságáért, oktatói, publikációs és közéleti tevékenysége elismeréseként Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal (polgári tagozata) kitüntetést kapott Dr. Falus András Széchenyi-díjas immunológus, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) rendes tagja, a Semmelweis Egyetem Genetikai, Sejt és Immunbiológiai Intézet egyetemi tanára. Az elismerést Áder János köztársasági elnöktől, Orbán Viktor miniszterelnöktől és Kövér Lászlótól, az Országgyűlés elnökétől vehette át 2012. augusztus 20. alkalmából a Parlamentben.

Ezen a honlapon elérhető egy vele készült interjú: Megrajzolt sors címmel


2012-08-23 00:00:00
Vissza
Bejelentkezés
 

Keresés