lepjunk.hu

Egy homeopata szemtanú megfigyelései

Vágó és a szkeptikusok akciója, közelről

Dr. Horváth Katalin homeopata orvos beszámolója:


Szombaton (2011. február 5-én - a szerk.) jelen voltam a budapesti Zrínyi utcában tartott figyelemfelkeltő akción, melynek az volt a célja, hogy a homeopátiás szerek hatástalanságára ráirányítsa a figyelmet.

Vágó István és a szkeptikusok kb. 30 fős csapata 10 óra 23 perckor (Loschmidt-féle szám Az ideális gáz egy köbcentiméterében, standard körülmények között található molekulák száma - a szerk.) egy-egy fiolányi Gelsemium C15-ös potenciát* nyeltek le. „Ejha, ennek nincs is jázmin íze!”, ez volt az egyik mókás kijelentésük, nem sejtvén, hogy ezzel kizárólag saját tájékozatlanságukat árulják el.

Kb. 50-en voltunk jelen, a részt vevők mintegy fele fehér 10.23 pólós szkeptikus, a többiek között pedig sok fotós, kamerás, mikrofonos sajtószakember. Sajnos nagyon sok homeopatát nem láttam ott magamon kívül.

A szkeptikusok fő kifogása az volt a homeopátia ellen, hogy az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYI) gyógyszerként törzskönyvezi a szereket, pedig semmiféle hatóanyag nincsen bennük. Sűrű csoportos kurjongatások közepette („Nincs benne semmi! Nincs benne semmi!”) adták az interjúkat a szkeptikusok arról, hogy ők most bevesznek egy egész fiolát, mégsem történik semmi. Ezt ők bizonyítéknak tekintik, a fenti kurjongatásaikat igazolandó.

Nagy visszhangot váltott ki a Natúrszigeten is a szkeptikusok, köztük Vágó István múlt szombati akciója, amellyel „le akarták rántani a leplet” a homeopátiáról. Egy nemzetközi kampányhoz kapcsolódva február 5-én be akarták bizonyítani, hogy a homeopátia csalás, vagy miként a szlogenjük megfogalmazza: „nincs benne semmi”. Tudósításunk szerzője, dr. Horváth Katalin homeopata orvos jelen volt a demonstráción.

Szerencsére engem is megkérdezett néhány mikrofonos. Felvilágosítottam őket, hogy amennyiben kizárólag az anyagi síkon vagyunk képesek gondolkozni, akkor tényleg nincs benne semmi. De a világ az anyagon kívül energiából és információból áll – sőt a jövő az informatikai medicináé!!

A homeopátia az informatikai gyógymódok körébe tartozik és teljes hatásmechanizmusát még valóban nem ismerjük, de hatásának igazi bizonyítékait gyógyult betegek ezrei szolgáltatják.

Dr. Horváth Katalin

2011. február 9. szerda


*A homeopátinál alkalmazott hígítás kiindulópontja az un. „ősoldat”, melyet a következőképpen állítanak elő:

„Ahhoz, hogy egy úgynevezett C-potenciát kaphassunk, ezt 1:100 arányban felhígítjuk, egy csepp ősoldatot egy kémcsőben 100 csepp borszesszel hígítunk, majd bedugaszolva az üvegcsét, rázogatás közben százszor hozzáütjük egy kemény, de elasztikus tárgyhoz... Aztán ebből az oldatból (a C1-ből) egy cseppet egy újabb kémcsőbe teszünk, és 100 csepp borszesszel keverve az előbbi módon újra összerázva 100 erős ütéssel dinamizáljuk. Az így keletkezett potenciát C2-nek nevezzük. Egészen addig csináljuk, amíg a C30-at el nem érjük. A leggyakrabban használt C potenciák: a C30, a C200, a C1000, a C10000, a C100000...”

Forrás: http://www.natursziget.com/homeopatia/20110209-vago-es-a-szkeptikusok-akcioja-kozelrol

Lásd még: Kovács Gábor: Mágis és HIT


2011-02-21 00:00:00
Vissza
Bejelentkezés
 

Keresés