lepjunk.hu

Simó Judit

Dr. Simó Judit gyermekorvos, gyermekpszichiáter


1985-ben végzett a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, majd 1994-ig gyermekorvosként dolgozott.

Ezt követően kezdte meg a gyermekpszichiáter szakképzést, a szakterületen belül pedig elsősorban az autisztikus fejlődési zavarokkal való mélyebb foglalkozást.

Hét éven keresztül az Autizmus Alapítvány Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Ambulanciáján dolgozott, amely időszakban lehetősége nyílt a területen belül intenzív, nemzetközi továbbképzésekre és széleskörű tapasztalatgyűjtésre.

2001. óta a Budapesti Korai Fejlesztő Központban dolgozik gyermekpszichiáterként, az autizmus részleg vezetőjeként.

Elsősorban az autizmus spektrum zavarok korai, komplex diagnosztikájával foglalkozik, emellett rendszeresen részt vesz a Korai Fejlesztő Központ és felsőoktatási intézmények képzéseiben, szakértői munkában.

A Vikár András, Vikár György és Székács Eszter szerkesztésében Dinamikus gyermekpszichiátria címmel 2007-ben megjelent szakkönyv autizmusról szóló fejezetének szerzője.

Korai Fejlesztő Központ honlapján található bemutatkozó sorait így zárja:

„Kollegáimmal együtt folyamatosan keressük azokat a terápiás lehetőségeket, ellátási formákat, melyek segítséget nyújthatnak az érintett gyermekek és családjaik számára, a megfelelő fejlődésben, az állapot mélyebb megértésében, lehetőségeik legteljesebb kibontakoztatásában, a nehézségek feldolgozásában és leküzdésében.”


2010-05-29 00:00:00
Vissza
Bejelentkezés
 

Keresés