lepjunk.hu

Szülők írják - Ötletbörze I.

Tanácsok szülőknek - Szülőszemmel

Szobatisztaságra szoktatás - Nem érezte a fájdalmat - Nem érezte az ízeket - Harapta magát - Formaegyeztetés

Megjelent az Esőember, 1996. tavasz-nyár, I. évfolyam, 2 - 3. számában


Szobatisztaságra szoktatás.
Amikor már hosszabb ideig száraz maradt a pelenka (három és fél éves volt a kislányom ekkor), levettem és étkezésekhez kötötten, étkezések után zenélő bilire ültettem. Így két hét alatt sikerült a részleges szobatisztaságra szoktatni. Csak bilibe pisilt, kakilt, nem volt "baleset". Kb. két hónap múlva rá lehetett szoktatni a vécére (mikor már elveszítette a zenélő bili a varázsát).

Nem érezte a fájdalmat
Babamasszásból kiindulva test- és talpmasszázst alkalmaztam. Fürdés után babaolajjal bekentem, és végigmasszíroztam a testét. Eleinte tiltakozott, nem volt jó neki az érintés. Egy-két hét múlva, amikor már eltűrte, hogy hozzáérek, ujjbeggyel masszíroztam, eleinte erősen, a fájdalomküszöbig, majd egészen addig, amíg csökkenthettem a simogatásig. Ez kb. három hónapig tartott. Azóta érzi a fájdalmat, eltűri idegenek simogatását. Családtagok, kedvelt személyek simogatását szereti.

Nem érezte az ízeket
(az alap-ízeket sem)
Először az édessel kezdtük. Mindent, ami édes, nyalattam (kiskanál méz, cukor, szörp). Egy-két hétig nem reagált rá, majd elkezdte élvezni. Két-három hétig rengeteg cukrot evett, majd ez leállt. Az édes íz megismertetése kb. négy hétig tartott. Utána a savanyú következett: citromlé, ecet. Kis pohárba öntöttem. Ezt hurcolta magával, nyalogatta. Kb. három hétig tartott.
A sósra elég volt két hét, a keserűre egy hét.
A szagokkal hasonlóan jártunk el.

Harapta magát
Ez napjaink problémája volt. Kapott egy homokkal töltött lufit, rá volt rajzolva egy nevető és egy síró arc. Ha mérges, ezt kapja püfölni, nyomkodni. Annyira tetszik neki, hogy ma már minimálisra csökkent az önagresszió.
Szombathné Énekes Gyöngyi
Mosonmagyaróvár

Formaegyeztetés
Formaegyeztetést másképp nem tudtunk csinálni a kisfiammal, csak úgy, hogy háztartási keksz különböző formáit megkentük lekvárral vagy Milky Way krémmel, és agyerek megkereste a párját, összefordította és megette.
Kovács Istvánné
Kisbér

Lásd még:  Szülők írják - Ötletbörze II. és  Szülők írják - Ötletbörze III.

illetve Visszhang: Miért is nem?


2010-02-13 21:07:59
Vissza
Bejelentkezés
 

Keresés