lepjunk.hu

2000.

Az Internet és a média éve


2000. év elején megjelent az Autizmus Kutatócsoport honlapja az Interneten, ezzel egy időben beindul az ALF levelezőfórum is Tóth Csaba (azaz TóCsa, szülő, Miskolc) munkája nyomán.

2000-ben megkezdődik az Autista Segítő Központ építkezése Gyöngyösön.

2000-ben I. Országos autizmus szakmai fórum Kecskeméten. Témák: A kooperáció lehetőségei – a szakma, a szülők bevonása az autizmussal élők ellátásába ill. Jogi szabályozás és autizmus.

2000. január 23. NAP-TV élő adás: Vitray Tamás riportja (20 perc) - Kocsis Nóra, Kéri ikrek + szülõk.

2000 februárjában megalakult a brit parlamenten belül az APPGA (All-Party Parliamentary Group on Autism), vagyis egy pártok felett álló, "összpárti" autizmus csoport, annak érdekében, hogy tevékenységével befolyásolja a parlament autizmussal kapcsolatos döntéseit, határozatait.

2000. február 24. RTL-Klub élő adás: Szily Nóra / Alföldi Róbert riportja: DÉLIDÕBEN (Kocsis Nóra + édesapja, Kocsis Alajos)

2000. április 6-án az Országgyűlés Egészségügyi és Szociális Biztossága által az Országház Kongresszusi termében megtartott Nyílt napon Széplaki Mirjam (szülő) hozzászólásában hvta fel a figyelmet az autizmus speciális problémájára, a fogyatékosság önálló entitásként történő törvényi szabályozásának szükségességére.

2000. május 4-én az Autizmus Alapítvány és Kutatócsoport vendégeként szlovák küldöttség érkezett Magyarországra. Az Alapítvány kérésére Kocsis Alajos (Autisták Érdekvédelmi Egyesületének ügyvezető titkára) tartott beszámolót az egyesület több mint tíz éves munkájáról, eredményeiről, céljairól.

2000. május 4-én egy 14 éves autista kislány 13 éves fiútársával a Budapest XVIII. kerületi erdőben megkínozták és megfojtották egyik iskolatársukat.

2000. május 19–21. között megtartott éves kongresszusát az Autism Europe Glasgow-ban Making our Dream Reality (Váltsuk valóra álmainkat) címmel.

2000. június 1. M1: NAPRAKÉSZ riport alelnökünkkel, dr. Szilágyiné dr. Erdős Erikával (3 perc)

2000. júniusától működik az ESŐEMBER folyóirat online változata www.esoember.hu címen Kocsis Alajos (Autisták Érdekvédelmi Egyesületének ügyvezető titkára) és Tóth Csaba (TóCsa szülő) munkája révén.

2000. szeptember kiadásra kerül az AUTIST INFO valamint egy ismeretterjesztő plakát az Autisták Érdekvédelmi Egyesülete Szakmai Munkacsoportjának közreműködésével. A kiadásért felelős: Kocsis Alajos, az Autisták Érdekvédelmi Egyesületének ügyvezető titkára. A kiadványok eljutnak a védőnői hálózat valamennyi megyei állomására a kívánt (több százas) példányszámban az Autisták Érdekvédelmi Egyesületének terjesztésében.

2000. október ANYÁK LAPJA: Niczky Emőke cikke: "Hol az ernyőd Esőember?"

2000. október 14-én az Autisták Érdekvédelmi Egyesülete a távozó elnök, Szöllőssy Ágnes utódjaként Faragó Ferenc gyógypedagógust választja meg, alelnökök dr. Szilágyiné dr. Erdős Erika és Löfflerné Orbán Györgyi – mindketten szülők.

2000. november 11-én az Autista Segítő Központ az Autisták Érdekvédelmi Egyesületének segítségével, a Fogyatékosok Esélye Közalapítvány támogatásával Autista szülőegyesületek és intézmények országos találkozójára kerül sor azzal a céllal, hogy a hazai autizmus tízéves programját elfogadják és egy országos szövetséget hozzanak létre.

2000. december 3. Petõfi adó: "Más világ" - Jónás István riportja az autizmusról

2000. dec. 15. - 2001. jan. 12. ÉTA központ (Budapest): RAJZKIÁLLÍTÁS: Autista gyermekek és fiatalok rajzaiból. Védnökök: Dr. Mesterházi Zsuzsa (ELTE), Gyene Piroska (ÉFOÉSZ), Dr. Csizmadia László (ÉTA)

2000. december 9-én az Autisták Érdekvédelmi Egyesülete nagy sikerű Mikulás-ünnepséget rendezett Budapesten a Tamás Alajos Közösségi Házban, ahol neves művészek is fölléptek.

2000. dec. 19. M2 Sorstársak: Riport az egyesület által rendezett rajzkiállításról (15 perc)

2000. december 25. Kossuth adó: "Krónika" - Nagy Katalin riportja Kocsis Alajos AÉE ügyvezető titkárral.


2010-04-21 00:00:00
Vissza
Bejelentkezés
 

Keresés