lepjunk.hu

Hogyan választ ki bennünket az Úr?

Az Úr a magasból letekintve nagy gonddal és körültekintéssel válogatja ki eszméinek megtestesítőit, és utasítja az angyalokat, hogy jegyezzenek be mindent egy nagy könyvbe. Kovács János, férfi, védőszentje Mátyás. Pál Noémi, nő, védőszentje Cecília. Végül az Úr átnyújt egy nevet az angyalnak és elmosolyodik.

- Ennek az asszonynak adjunk egy fogyatékos gyermeket.


- Az angyal kíváncsiskodik.

- Miért neki, uram? Hiszen olyan boldog.

- Épp azért - mosolyog az Úr. - Hogy adhatnék fogyatékos gyermeket olyan asszonynak, aki nem ismeri a nevetést? Kegyetlenség volna.

- De lesz-e hozzá türelme? - kérdezi az angyal.

- Nem akarom, hogy sok türelme legyen, mert akkor belefullad az önsajnálatba és az elkeseredésbe. Ha túlesik az első megrázkódtatáson, és legyőzi a sértettség érzését, jól fog boldogulni a helyzettel. Figyeltem ma ezt az asszonyt. Megvan benne az az öntudat és függetlenség, ami olyan ritka és szükséges erény egy anyában. Látod, olyan gyermeket adok neki, aki a saját világában fog élni, az anyának ezzel kell majd együtt élnie, és ez nem könnyű dolog. Ez az asszony tökéletesen megfelel. Megvan benne a megfelelő egészséges önzés.  Az angyal levegőért kapkod.

- Önzés? Hát az önzés erény?

Az Úr bólogat.

- Ha nem tud néha elszabadulni a gyerekétől, nem fogja bírni a dolgot. Igen, ő az az asszony, akit megáldhatok olyan gyermekkel, aki nem tökéletes. Még nem tudja, de irigyelni fogják őt. Soha nem fog bedőlni az üres szavaknak, soha nem fog megtenni konvencionális lépéseket, olyannak fogja látni a teremtményeimet, amilyennek kevesen látják. Úgy látja majd a dolgokat, olyan tisztán, ahogy én látom: a tudatlanságot, a gonoszságot, az előítéleteket, és megengedem neki, hogy fölébük emelkedjen. Soha nem lesz majd egyedül, minden napján, élete minden percében mellette leszek, mert az én munkámat fogja végezni.

- És ki legyen a védőszentje? - kérdezi az angyal, és tolla megáll a levegőben.

Az Úr elmosolyodik.

- Elég, ha adunk neki egy tükröt.


Lásd még: Szülőségre szerződtünk


2010-04-17 00:00:00
Vissza
Bejelentkezés
 

Keresés