lepjunk.hu

Tibor Háza lakóotthon megnyitója

Tibor Háza lakóotthon megnyitója

2010. április 9-én volt  a hivatalos megnyitója Csömörön az Egyenlő Esélyekért! Alapítvány által a jövőben működtetendő Tibor Háza lakóotthon, melyet "A fogyatékos emberek méltóságteljes megöregedéséért" jelszó jegyében építettek felnőttek számára.


Az építkezés főtámogatója az Essl (osztrák) házaspár által létrehozott "Essl social project" volt, elsősorban a Baumax, a Velux, a Philps és még néhány más multinacionális cég közreműködésével.

Az épület kitűnő minőségben tíz hónap alatt készült el, és az előirányzott költségekből 74 ezer EURO-t takarítottak meg, amit az Essl házaspár ott a helyszínen egy csekk formájába átadott Szekeres Erzsébet elnök asszonynak, hogy a jövőben felépítendő fogyatékos nyugdíjasok otthonának költségeihez járuljon hozzá.

Az átadó ünnepségen Essl úr és Szekeres Erzsébet mellett beszédet és köszönetet mondott Csömör polgármestere, aki az Egyenlő Esélyek Alapítvánnyal folytatott immár 20 éves együttműködést méltatta, és a Tibor Házának egy magyar, egy Csömör község, valamint egy EU zászlót ajándékozott, továbbá egy Bibliát és egy Csömör története c. kötetet adott át.

Szekeres Erzsébet az Essl házaspárnak a beköltözendő lakók által készített, fényképekkel, német nyelvre fordított köszönő sorokkal ellátott albumot ajándékozott emlékül.

A hivatalos megnyitóünnepség felemelő aktusa volt, amikor - Essl úr javaslatára a protokollt módosítva - a nemzetiszínű szalag átvágására a jelen lévő és beköltözésre váró fogyatékosokat kérte meg.

Az eseményről az ORF osztrák tv társaság felvételeket készített.

A szalagátvágás után megnézhettük videón az építkezés főbb eseményeit, megtekinthette mindenki saját szobáját, melyek ajtaján már kis névtáblákon olvashatók voltak a kiválasztott szobák lakóinak nevei.

Nóra lányomé a földszinti egyes sarokszoba, melyet most már lassan berendezhetünk. Ő maga nem akart részt venni személyesen az ünnepségen, mert - mint mondta - neki "munkaidő van, és dolgoznia kell, mert így szól a munkaszerződése".

Autista lakója lesz a lakóotthonnak Gallai Dóra is.

Alajos

Sajnos, fényképezőgépem nem lévén, az eseményeket csak mobiltelefonommal tudtam megörökíteni, és a képeket itt küldöm csatoltan.


2010-04-09 00:00:00
Vissza
Bejelentkezés
 

Keresés