lepjunk.hu

Szeretet + FC Kiterjeszteve = Igazi támogatás!

Előzmény: Ajtónyitás az életnek

Az alábbi írás az Esőemberben nyomtatott formában nem jelent meg, csupán az On-line változatba került be a szerkesztő (jómagam) jóvoltából az Ajtónyitás az életnek címmel megjelent cikkre adott válaszként.

Kocsis Alajos


E-mail válasz Évának és Petinek

Az elektronikus levél feladója: Kocsis Alajos

Dátum: 2000.02.27. 10:18:46

Címzett: Hajduné F. Éva

Téma: FC

Kedves Éva! Kedves Peti!

Könnyes lett a szemem, mire végigolvastam beszélgetéseteket Nóriról és a támogatás lényegéről.

- IGEN. AJTÓT KELL NYITNI AZ ÉLETNEK ÉS ENGEDNI BÉKESSÉGET ÉS BIZALMAT A TESTÜNKBE.

Ezt írtad Peti, és megerősítettél, hogy nem hiába állok most már majdnem 19 éve Nóra mellett. Elismerem, sokszor türelmetlen voltam vele, pláne az elején, amikor még nem tudtam, hogy autista.  De azt is el kell ismernem, hogy ha nem lenne autista, akkor sem lett volna szabad mérgesnek lennem, ha valamit nem úgy csinált, ahogyan mi felnőttek elvártuk volna.  Csak azt a bizonyos ajtót kellett volna még szélesebbre nyitni, hogy megértse, mit is várunk el tőle.

És nem is biztos, hogy amit mi elvárunk tőletek, az jó, hogy az az ÉLET.

TI biztosan jobban tudjátok, mi az ÉLET, a BÉKESSÉG.

Csak bennünk, felnőttekben olyan kevés a bizalom, és mindig meg akarunk felelni az elvárásoknak, amelyek lassan teljesíthetetlenek. Tudat alatt ezt mindannyian érezzük, kevesen már ki is merjük mondani:

NEM EZ AZ ÉLET, AMI MANAPSÁG MINKET KÖRÜLVESZ!

És mégis, mindenáron benneteket is KÉTÁGÚ ÉRZÉSEKRE akarunk megtanítani, és nem vesszük észre, amit TI láttok: a  DÉZSÁNYI, LÉTETEKET MÉRGESÍTŐ ÉRZÉSEKET, a FÁJÓ, GONOSZ, BÉKÉNKET FELDÚLÓ, ROSSZ KÉPEKET FINOM KINCSEK HELYETT EMBERTÁRSAINK KÖZÖTT.

Ígérem Neked, kedves Peti, hogy amíg élek, amíg csak erőmből telik, kitartok Nóra mellett és MELLETTETEK, és kérlek, segíts Te is, hogy LÉTETETEKET KELLEMESSÉ TEVŐ KÖZELSÉGBE kerülhessünk hozzátok, és AZ IRTÓ SÉRTÉSEKET ELNYOMHASSUK szeretetünkkel, ÉS CSEND LEHESSEN BENNETEK!

Sok szeretettel ölellek benneteket, és beszélgessetek sokat, egymást támogatva - nekünk üzenve!

Üdvözlettel:

Alajos


2010-03-05 00:00:00
Vissza
Bejelentkezés
 

Keresés