lepjunk.hu

KÖSZÖNTJÜK AZ OLVASÓT!

KÖSZÖNTJÜK AZ OLVASÓT!

Esőember, 1995/1996. tél, I. évfolyam, 1. szám

Az Autisták Érdekvédelmi Egyesületének információs és ismeretterjesztő kiadványa.

Megjelent 1995-96. telén.
A szerkesztő, Uray Ágnes köszönti az első szám megjelenése alkalmából az olvasót.


Az Autisták Érdekvédelmi Egyesületének találkozóin már évekkel ezelőtt is felmerült egy Hírlevél szerkesztésének igénye. Ebben mindenki közreadhatná legfrissebb értesüléseit, ötleteit, valamint gondolatait , tapasztalatait az autizmus igen tágan értelmezett témakörében. Akkor ez - nyilván a mindnyájunkra jellemző túlterheltség, hajszoltság miatt - nem valósult meg. Az igény azonban egyre sürgetőbb, hiszen sokan érezzük, hogy erőnk jelentős részét kell sokszor a legkisebb hírmorzsa megszerzésére pazarolni. Az információ megvan valahol, de nem tudjuk, hol, kinél keressük. És itt információn a leggyakorlatibb jellegű adatokat - pl. hogy hol működnek óvodai, iskolai autista csoportok - és az elméleti kéérdéseket - pl. az autizmuskutatással kapcsolatban - egyaránt értjük. Talán egy negyedévenként megjelenő fórum, mint amilyen ez a kiadvány kíván lenni, mindenkinek elegendő időt hagy arra, hogy gondolatait, információit megfogalmazza, papírra vesse. 

Kiadványunk írásában, szerkesztésében az Autisták Érdekvédelmi Egyesületének minden tagjára számítunk. A szülőktől szeretnénk beszámolókat kapni az autista gyermekükkel kapcsolatos megfigyeléseikről, nevelési tapasztalataikról. Kérjük az idősebb gyerekek szüleit, akik már igen sok értékes tapasztalatot halmoztak fel, pl. az iskoláztatással kapcsolatban, osszák meg ezeket velünk, a fiatalabb gyerekek szüleivel. A sokszor kegyetlennek érzett külvilág is - talán - jobban megismer és megért minket, ha nagyobb betekintést nyer mindennapjainkba. Várjuk a szakemberek beszámolóit is autista tanítványaikról, bevált módszereikről, nevelési fogásaikról. Az írásokat infromációkat a szerkesztő címére kérjük. 

Minden kedves szülőtársunknak és a minket segítő szakembereknek jó munkát, sok erőt, sikert, az Esőember-nek sok érdekes írást, hasznos információt kíván

A szerkesztő.

A folyóirat címoldala, illetve a cikk eredetije itt letölthető

2010-02-11 16:22:45
Vissza
Bejelentkezés
 

Keresés